INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Använda tårtring till mousse tårtor
2022-03-16 Food Court / Blogg

Använda tårtring – hur gör man

Tårtring, eller anslagsring, är ett riktigt proffsredskap i köket. Att använda tårtring kan vara lite lurigt om man inte kan knepen. Har du för lös smet rinner den till exempel ut. Har du inte fodrat den med tårtplast eller bakplåtspapper kan din mousse fastna på kanten. För att undvika att smeten rinner ut kan du tvinna bakplåtspapper runt om för att skapa en kant (se film längre ner) eller gör en kant och lägg en cirkel av bakplåtspapper i botten.

Tårtor och desserter med tårtring

Här är ett exempel på en mousstårta monterad i tårtring. En härlig chokladskapelse med browniebotten, salt kolapannacotta och mjölkchokladmousse. Gott efter ett recept av Erikas fikastund Jag har toppat med kolamaränger, moussekupoler gjorda i Pufz silikonformar, kolapopcorn, hyvlad choklad och lite strössel. Andra bra användningsområden är exempelvis glasstårta. Perfekt att skapa lager på lager och sedan frysa in hela skapelsen. Givetvis går det bra att baka en helt vanlig tårtbotten i den. Då är det bra om smeten inte är för lös eller så får du göra en botten, så den inte rinner ut.

Att använda tårtring

Marsipanskolan visar här en enkel beskrivning på hur du gör så att smeten till din tårtbotten inte rinner ut formen när du använder en tårtring.

Eller klä kanter och botten som Cirkuscil. Ett annat tips är att ställa in formen på plåten medan ugnen blir varm. Häll sedan i smeten, då stelar smeten vid gliporna på en gång och läcker inte.

Lycka till!

/Marie-Fe, Kommunikationsansvarig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!