Vårt gulaschrecept, en Matkomfortfavorit
När vi är ute på event bjuder vi ofta på vår gulasch, särskilt vintertid. Och var vi än kommer är vår gulasch alltid lika uppskattad. Samma sak när den levereras i våra matkassar. Missade du beställa senast? Här bjuder vi på vårt gulaschrecept, om du har tid och vill koka din egen hemma.
Inköpslista Matkomforts gulaschrecept
4 portioner 600 g tärnat (cs 1×1 cm) högrev eller nötytterlår 6 st färska tomater 2 st gula lökar 1 st röd paprika 2 st gröna paprikor 3 st vitlöksklyftor eller 1-2 king solo 2 msk tomatpuré ½ dl chilisås 2 krm mald kummin 1 krm chilipulver ½ krm cayennepeppar 3 st lagerblad Salt och peppar, efter smak
Serveras med Matyoghurt Bröd eller bulgur (valfritt)
Gör så här
- Tärna alla grönsaker.
- Fräs kött och grönsaker i olja i en stor gjutjärnsgryta.
- Tillsätt kryddorna och späd med vatten efter behov.
- Låt koka under lock i en timme eller tills köttet är mört.
- Smaka av med salt och peppar.
- Toppa gulaschen med exempelvis en klick matyoghurt och servera med bröd eller bulgur.
Smaklig måltid!
Hoppas du lagar vårt gulaschrecept och du hittar fler recept på Matkomfort-klassiker här i vår Receptbank. Henrik bjuder även på kocktips och annat att inspireras av.