Hemgjord vaniljsås – Henkes goda recept
En hemgjord vaniljsås med äkta vanilj går inte att jämföra med de färdiga man köper i butiken. Det är rätt snabbt och enkelt att fixa, se bara till att röra på slutet så att det inte bränner fast i kastrullen. Här är mitt recept! Det blir en rejäl laddning, så är ni ett mindre sällskap, dela på hälften.
Hemgjord vaniljsås, Henkes recept
Ingredienser-
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
4 msk socker
3 äggulor
Gör så här
- Snitta och skrapa ur vaniljstången.
- Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull, tillsammans med frön och urskrapad vaniljstång.
- Låt svalna något
- Vispa sockret med äggulorna tills det blir ljust och fluffigt.
- Vispa ner äggblandningen i grädden.
- Värm till 85 grader, rör hela tiden i botten med en slickepott.
- Låt svalna och njut! Hemgjord vaniljsås passar utmärkt tillsammans med min äppelkaka!
Lycka till!
/Henrik, kock & grundare