Mandelpotatispuré toppar vår pizza bianco
Vår mandelpotatispuré på vår pizza bianco i januari fick högt betyg. Flera kunder har frågat om vi kan lämna ifrån oss receptet. Vi lagar flera tusentals portioner så något recept för ett hushåll finns inte automatiskt. Henrik hade dock möjlighet att hoppa in i provköket och provlagade purén för att skapa ett recept, varsågoda! När den levererades färdig i våra matkassar breddes den på en färdig pizzabotten. En pesto klickades på, även den gjord hos oss från grunden. Vi gör vår populära pesto på solroskärnor så den ska passa även nötallergiker. För att få lite krisp i rätten hyvlades några riktigt tunna skivor mandelpotatis över pizzan, vi toppade den med med tomat, schalottenlök och givetvis lite ost i form av färdigflagad Grana Padano. Sen in i ugnen!
Recept mandelpotatispuré
Ingredienser, 4 portioner
- 400 g mandelpotatis
ca 3 dl mjölk
Smör, efter smak
Salt, efter smak
Gör så här
- Skala och koka mandelpotatisen försiktigt under lock.
- Värm upp mjölken.
- Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
- Pressa potatisen och tillsätt lite mjölk i taget under omrörning, till önskad konsistens.
- Avsluta med rikligt med smör och smaka av med salt.