INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Picknickens dag med Matkomfort
2020-06-16 Food Court / Blogg

Picknickens dag, en dag värd att fira!

Nu finns det officiella (och inofficiella) dagar för nästan allt. En av alla dessa dagar tycker vi är väl värd att uppmärksamma. Nämligen Picknickens dag. Den går av stapeln nu på torsdag, den 18:e juni. Om bara solen bestämmer sig för att hälsa på då så är det få aktiviteter som är så enkla och billiga att göra som just en picknick. Och resultatet blir nästan alltid perfekt! Så packa matsäcken med lite läckerheter och bjud ut din livskamrat eller flirt, dina barn eller någon annan du har kär. Perfekt att umgås utomhus nu också! Vi är övertygade om att det blir en alldeles underbar och fantastisk stund på en filt mitt i naturen.

Vår kökschef Magnus tipsar gärna om en gazpacho, lufttorkad skinka, baguette till soppan, lite goda oliver, ett bubbligt rosé och örtfärskost. Det är en vinnare på filten. Allt portionsförpackas med fördel i Matkomfortburkar! Här följer recepten:

Gazpacho

150 g färska tomater, 150 g färsk gurka, 100 g färsk paprika, 50 g gul lök, ca 1 msk vitvinsvinäger, ca 1 tsk sambal oelek, 1 vitlöksklyfta, 1-2 msk socker, 1 knippe färsk koriander, ½ dl olivolja, 5 dl tomatjuice samt salt och peppar efter tycke och smak.

Gör så här:

  1. Skölj allt.
  2. Tärna.
  3. Blanda alltihop och låt marinera över natten.
  4. Mixa och smaka av med salt, peppar, vinäger och socker om det behövs.

Örtfärskost

1 dl crème fraiche, 1 dl kesella, valfria färska örter (t.ex. persilja, dragon, dill, basilika), olivolja samt vitlök, salt och svartpeppar efter smak. Eventuellt även lite vatten.

Gör så här:

  1. Välj ett par olika färska örter. Ta ungefär 1 kvist av varje, lite beroende på hur många sorter du tar. Ju mer örter, ju mer smak och färg. Var bara lite försiktig med mängden dragon, den tar lätt över!
  2. Hacka ihop dina färska örter med vitlök, eller mixa i mixer, blanda då i olivoljan på en gång.
  3. Blanda örter och vitlök med crème fraiche och kesella.
  4. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar.
  5. Om du tycker den blir för tjock, späd eventuellt med lite vatten.

Här hittar i bloggen du fler tips inför picknickens dag.

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!