Majonnäs – här hittar du recept och tips
En färdig majonnäs är en av de saker som särskiljer oss från en vanlig matkasse. Vi förbereder så mycket vi kan åt dig utan att slutresultatet ska tappa i kvalitet. Serverar vi till exempel en majonnäs slår våra kockar den åt dig, från grunden. Utan onödiga tillsatser. Vill du göra en egen, varsågod här är receptet på vår majonnäs!
Ingredienser majonnäs
-
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk skånsk senap
1 tsk svensk senap (alt. 1 msk dijon)
2 tsk rödvinsvinäger – smaka ev. upp med lite mer vinäger
2.5 dl matolja
salt, efter smak
peppar, efter smak
Gör så här
- Blanda äggulor, senap och vinäger.
- Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
- Smaka av med salt och peppar.
Rädda majonnäsen!
Tips från kocken! Se till att majonnäsen är matt när du slår den, börjar den bli glansig så var försiktig! Skulle den skära sig kan du göra ett nytt försök och börja om med ny äggula och droppvis hälla ner det som skurit sig.
Lycka till!
Fler recept på Matkomfortklassiker hittar du i vår Receptbank.