INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
2025-03-10 Food Court / Youtube-kanalen

Så tar du hand om din stekpanna

Belagda kokkärls non-stickfunktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd. I filmen får du tips på hur du sköter om både din stekpanna och hur du ger den bästa förutsättningar för ett långt och lyckligt liv på spisen.

Ta hand om din stekpanna så håller den länge

  • Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.
  • Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.
  • Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten.
  • Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stickfunktionen.
  • Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.
  • Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.
  • För induktion

  • En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.

    Så, kika runt och shoppa loss i vår webbutik. Där hittar du både långpannor och stekpannor med fantastisk beläggning.

    Ta hand om din stekpanna och lycka till i köket!


    /Henrik, kock och grundare

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    *

    *

    *

  • Fler inlägg i Youtube-kanalen

    Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!