Tarte flambé med kycklingbacon
Vi serverar kycklingbacon från Kronfågel i veckans låda och har här ett extra recept, om du vill laga en härligt Tarte flambé i helgen.
Inköpslista
4 portioner | 10–15 min (utan ugsntid)
200 g Kronfågel Kycklingbacon
Pizzadeg, valfri
300 g Philadelphiaost
2 gula lökar, skivade
150 g riven ost
Salt och svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk timjan, hackad
1 msk rosmarin, hackad
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°.
- Kavla ut pizzadegen tunt på en smord plåt och stryk ett lager med Philadelphiaost ända ut i kanterna.
- Fördela den skivade löken jämt över pizzadegen, salta, peppra och ringla över olivoljan.
- Strimla kycklingbacon och fördela över botten, strö osten över.
- Grädda pizzan i ugn i ca 15 minuter.
- Hacka timjan och rosmarin fint och strö över när pizzan kommer ur ugnen.
Recept från Kronfågel, fler recept med kycklingbacon hittar du på deras hemsida. #tafågelvägen