En värmande senaps- och dragonbuljong
En varm buljong värmer så här vintertid. Den här passar till exempel till en kyckling med varm couscoussallad.
Detta behöver du
4 portioner- Ben från en färsk eller tinad kyckling
1,5-2 liter vatten
1 morot
0,5 purjolök
1 gul lök
2 dl rotselleri, grovhackad
Salt, efter smak
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
Några örtstjälkar, persilja, dragon, basilika
Maizena
1 dl grovkornig senap
2 msk hackad färsk dragon
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Gör så här
- Lägg allt utom senap, maizena och hackad dragon i en rymlig kastrull, koka upp och skumma vart efter. Låt koka ca 30 minuter.
- Sila och reducera sedan buljongen så den blir lite simmig eller red av med lite maizena.
- Smaka av med grovkornig senap, salt, vitpeppar och slutligen dragon.
Lycka till!
/Henrik, kock och grundare