Vi på Matkomfort – Mattias
Nyfiken på vem som skapar alla goda såser och sätter ihop våra veckomenyer tillsammans med Henrik? Här i vår Food Court kan du läsa mer om oss som jobbar på Matkomfort.
Hund och saltlakrits i skogen – Det här är Mattias!
Mattias är inköpsansvarig och att han är barnsligt förtjust i glass och sötsaker. Han gillar saltlakrits, vill gärna bo i en stuga i skogen och har en hund.
Varför jobbar du på Matkomfort?
Först och främst för att jag verkligen gillar produkten. Vi har en unik produkt och det är intressant att få följa en rätt från idéstadiet till att den packas i låda och sedan läsa kundernas betyg och reaktioner.
Hur hinner du med vardagsmatlagningen?
Jag har turen att ha en maltagningsintresserad sambo, så oftast är jag bara i vägen.
Men att se till att ha en plan så man slipper impuls-handla är alltid bra. Ofta använder vi Matkomfort mer som en ”råvarukorg” hemma.
Vi följer inte recepten slaviskt utan improviserar utifrån vad som finns i lådan.
Hur lyckas du följa säsongen med inköp?
Vi har förmånen att ha en nära och bra kommunikation med många av våra leverantörer. Jag får kontinuerligt avstämningar med vad som skördas och om det finns nya produkter som är redo för leveranser. Sen har vi alltid möjlighet att göra ändringar i menyerna för att kunna ta in nya grönsaker när de är som bäst. Det är därför menyerna kan ändras med kort varsel, vi får försöka att utnyttja säsonger till vår fördel.
Om du bara fick äta en sak resten av ditt liv, vad skulle det vara?
Hemtrillade Köttbullar, gräddsås och rårörda lingon. Enkelt.
Vilken musik lyssnar du helst på när du lagar mat?
När jag lagar mat vill jag ha lite puls och rock ´n roll så det är inte sällan det blir gammal hårdrock.
Vilken skräpmat är din guilty pleasure?
Jag är barnsligt förtjust i glass och sötsaker. Annars är en bra burgare alltid gott.
Något annat du vill veta om Mattias? Kommentera nedan.
Vill du läsa om fler av oss som jobbar på Matkomfort? Vi finns här i bloggen.