INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT

Matkomforts integritetspolicy

I vår integritetspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter. Målet med vår policy är att gör det enkelt för dig att:

 • ta del av dina personuppgifter
 • få dem rättade eller raderade (med vissa undantag)
 • välja bort viss information, som t.ex. direktmarknadsföring
 • få dina personuppgifter flyttade till annat företag.
 • Personuppgifter som vi behandlar om dig

  När du godkänner att vi sparar dina uppgifter vid påbörjad beställning eller när du prenumererar på vårt nyhetsbrev sparas dina kontaktuppgifter. Detta för att vi i supportsyfte ska kunna följa upp din kontakt med oss och för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev och övrig marknadsinformation. Informationen sparas i två år efter senaste kontakt och samtycket kan när som helst återtas och du kan begära att få dina personuppgifter raderade.

  När du blir kund hos Matkomfort lämnar du mer information om dig till oss. Denna information är utöver vilken produkt du beställer, ditt namn, din adress med eventuell portkod och våning, e-postadress, telefonnummer, personnummer samt information som du väljer att lämna till oss, t.ex. var vi ska placera din leverans om du inte är hemma.

  För vilka ändamål behandlar vi dina personuppgifter?

  Som kund hos oss använder vi ditt namn, din e-postadress och telefonnummer inför och vid leverans av din matkasse till din aktuella adress. Vi skickar leveransinformation per sms och mejl samt att vi använder dina kontaktuppgifter för marknadsinformation från Matkomfort. Ditt personnummer behöver vi för att hantera faktureringen av det du beställt.

  Information kommuniceras i olika kanaler som via e-post, SMS, brev, på vår webbplats och andra digitala kanaler, t.ex. i Matkomforts sociala medier.

  Uppgifter om din köphistorik behandlas i första hand i syfte att följa upp och utvärdera Matkomforts verksamhet.

  Den lagliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter när du är kund hos Matkomfort är ditt samtycke. Om du inte lämnar dina uppgifter eller inte samtycker till att registreras sparas de inte hos oss. Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke, med undantag då vi enligt andra lagar är skyldiga att göra så.

  Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

  Dina uppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Matkomfort. Vi kan komma att dela utvalda delar av din information som namn, e-postadress och mobilnummer med exempelvis vår distributör och våra externa IT-leverantörer. Matkomfort kan komma att överföra dina personuppgifter till bolag som tillhandahåller marknadsföringstjänster. Dessa mottagare har endast rätt att behandla dina personuppgifter för Matkomforts räkning i samband med att de utför en tjänst för Matkomfort, t.ex. att skicka en förfrågan om ett omdöme eller rekommendation. Dessa leverantörer är också skyldiga enligt lag och avtal att skydda dina uppgifter.

  Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

  När du väljer att bli kund hos oss sparar vi dina personuppgifter i sju år efter din sista leverans, tills du återkallar ditt samtycke eller begär att vi ska radera dina uppgifter. Efter sju år kan vi komma att kontakta dig för att fråga om du vill fortsätta ta emot marknadsinformation från oss.

  Dina personuppgifter kan sparas längre än vad som angetts ovan när vi enligt lag, förordning eller myndighetsbeslut är skyldiga att göra så.

  Personuppgiftsansvarig

  Matkomfort AB, org nr 556751-9953 med adress Antennvägen 14, 135 48 Tyresö är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

  Kontaktuppgifter för att hantera dina personuppgifter

  För frågor eller mer detaljerad information kontakta oss via kundtjanst@matkomfort.se alternativt 08-408 111 17.

  Cookies/kakor på matkomfort.se

  Uppdaterad 2024-04-08

  Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!