INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Glass utan glassmaskin
2023-07-21 Food Court / Receptbanken

Hemgjord glass utan glassmaskin i våra tråg

Glass utan glassmaskin, kan den verkligen bli god? Har fått känslan av att den blir hård och kompakt. Har länge suktat över alla goda glassrecept och önskat att jag hade plats för en glassmaskin. Eller plats i frysen för tillhörande skål, för all del. I somras trillade jag över ett recept hos Arla som blev supergott! Glassen görs på kondenserad mjölk, vispgrädde och smaksättning. Den blir därmed äggfri och du kan enkelt göra den laktosfri. Snabbfixad är den också, bara frystiden som sätter tålamodet på prov. Dessutom passar det perfekt att använda två av våra tråg att frysa smeten i. Här är en egen variant med extra allt och lite salt.

God glass utan glassmaskin

6-8 portioner
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
0,5-1 msk flingsalt
1 burk karamelliserad mjölk
1,5 dl hackad choklad, chokladknappar, Smarties
0,5 dl minimarshmallows eller stora klippta i bitar

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt.
  2. Vispa ner den kondenserade mjölken, vaniljsockret och 3/4 av den karamelliserade mjölken. Smaka av med saltet men ät inte upp all smet!
  3. Vänd ner det mesta av godiset, spara lite till toppen.
  4. Häll upp i en brödform eller två av våra tråg som på bilden. Dekorera med resterande karamelliserad mjölk och godis.
  5. Täck med plastfolie och frys minst 6 timmar.

På grund av nötallergi använde jag Smarties då det är de enda i sin sort som är nötfria, vad jag har hittat. Givetvis väljer du ditt favoritgodis, nötter… Vill du till exempel ha jordgubbssmak, mixa 1,5 dl jordgubbar med den kondenserade mjölken och 150 g färskost. Vänd ihop med den lättvispade grädden och vaniljsockret. Smaksätt din hemgjorda glass med dina favoriter, Arla har även ett recept med blåbär. Det var så enkelt och kul att äntligen kunna göra glass utan glassmaskin att jag snart kommer ha frysen full av alla möjliga smaker! Fler glassiga recept hittar du i receptbanken.

Lycka till!

/Marie-Fe, Kommunikationsansvarig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!