INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
2023-03-21 Food Court / Blogg

Vi på Matkomfort – Marie-Fe

Nyfiken på vem som svarar i telefon när du ringer till oss? Vem som svarar på mejl eller glada tillrop på reco.se/matkomfort? Här i vår Food Court kan du läsa mer om oss som jobbar på Matkomfort.

Äldst går först och här har vi Marie-Fe som har jobbat på Matkomfort i precis 11 år och just nu jobbar hon med framför blogg, sociala medier, bilder och diverse annat som hör marknadsavdelningen till.

Vad har du för favoritråvaror?
– Ost! Jag älskar ost i alla former och favoriten just nu är Brillat Savarin.

Tänk dig att du bara får äta en sak resten av ditt liv, vad skulle det vara?
– Det skulle nog vara potatis, det kan man göra så väldigt många olika rätter av.

Vad var din senaste recept-googling?
– Haha Boeuf Bourguignon, jag var tvungen att dubbelkolla hur det stavas. Annars var det en kanellbullesnittar, som jag bakade igår.

Hur hamnade du på Matkomfort?
– För 11 år sedan var jag mammaledig och fick ett nyhetsbrev eftersom jag var kund hos Matkomfort. Där det stod att de sökte någon som kunde jobba med både det tekniska och kundtjänst och det tyckte jag var en rolig blandning så jag sökte – och här är jag.

Har du någon paradrätt?
– Inte direkt, jag gillar att hitta nya recept och prova nya rätter hela tiden. Däremot så har jag en kladdkaka som alla älskar när jag bakar.

Vilken är din favoritsmaksättare?
– Min favoritsmaksättare när det gäller bakning, som jag först och främst tänker på, är lakrits. I matlagning skulle jag säga vitlök.

Du har en idol på middag, vem är det och vad bjuder du på?
– Åh, det skulle bli Camilla Hamid och Kalle Jungstedt, jag skulle vilja småprata med dem och lära mig allt om bakning och pralintillverkning. Då skulle jag bjuda på mat eftersom de bakar mest, skulle jag nog våga laga vad som helst.

Vilket är ditt favoritredskap i köket?
– Absolut slickepotten, så användbar!

Vilket är ditt bästa tips i köket?
– Det är att våga prova. Testa nya recept så småningom lära du dig proportioner och hur du vill att det ska smaka.

Hur får man barnen att äta grönsaker?
– Jag har tre barn som gillar grönsaker. Tricket har varit att ge dem råa grönsaker innan maten är klar. Då är de hungriga och det stillar den värsta hungern samtidigt som jag får tid att göra färdigt det sista. När vi väl sätter oss vid bordet så har de ätit sina grönsaker och man slipper det tjatet.

Nu trappar du ner för att satsa på Mary Fairy?
– Ja, jag har länge varit intresserad av matlagning och bakning. Det var därför jag svarade på annonsen Matkomfort skickade ut till sina kunder! Nu har jag fått så många förfrågningar på mina chokladpraliner, tårtor och cupcakes att jag känner att det är dags att prova på att ha eget på riktigt! Givetvis kommer du fortsättningsvis att kunna köpa mina praliner i webbutiken.

Vill du följa Marie-Fe på hennes resa finns hon på instagram under @maryfairy_chocolate och kolla in maryfairy.se.

Läs mer om oss här på Matkomfort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!