Picklad rödlök
Picklad rödlök är så gott och så enkelt. Passar till mycket, får en vacker färg och är busenkelt. Jag brukar pimpa våra tacos hemma med just picklad rödlök. Har du inte som jag en burk 1-2-3 lag över från Familjefavoriter (vi åt rödbetorna som de var, utan att lägga in dem) är det lätt att göra en egen lag. Namnet 1-2-3-lag kommer från att det är proportionerna, 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Skala upp efter hur många rödlökar eller annat, du vill lägga in. Viktigt att du har väl rengjorda burkar, gärna varma om du använder glas. Våra plastburkar är gjorda för att tåla värme så det går finfint att hälla i den varma lagen i dem.
Picklad rödlök
Med Matkomforts 1-2-3-lag
1-2 rödlökar
1 burk 1-2-3-lag för 4 p
2 mellanstora Matkomfortburkar eller en större glasburk
- Skiva löken tunt, gärna med en mandolin.
- Dela upp lagen i två Matkomfortburkar eller häll över i en ren glasburk. Peta ner löken i burkarna, OBS – inga fingrar i lagen! Låt stå minst en timme, helst över natten.
Med egen lag
Till 2 rödlökar behövs ca
2 msk ättika 24 %
4 msk strösocker
6 msk vatten
2 mellanstora Matkomfortburkar eller en större glasburk.
- Koka upp ättika, socker och vatten. Rör runt så att sockret löses upp.
- Skala och skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin. Lägg rödlöken i väl rengjorda burkar.
- Slå på den varma lagen och ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar eller ställ utomhus om det är kallt ute.
Picklad rödlök håller ett par veckor i kylen.
Har du ingen mandolin kan du växla in dina poäng mot en, läs mer om lojalitetspoängen här.
Fler tips om hur du minskar matsvinnet i ditt kök och hur du kan ta hand om dina rester, hittar du här i vår blogg.