INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
tacofredag
2020-01-24 Food Court / Receptbanken

Tacofredag – pimpa den med det lilla extra

Tacofredag, det blir oftast så när barnen får bestämma. Ibland kanske vi vuxna äter något annat, så får barnen sin vilja igenom och alla blir nöjda. När hela familjen ska äta taco tillsammans så brukar jag alltid försöka anstränga mig lite extra. Ett grundtips är att hoppa över den färdiga tacokryddan. Jag brukar steka köttfärsen med spiskummin, paprikapulver, färsk vitlök, färsk chili, salt och svartpeppar, så tillsätter jag en skvätt vatten på slutet. Vill du ha ett recept med proportioner, klicka dig vidare till Henriks tacokrydda. Färsen blir lite torrare men det kompenserar vi med de här tre härliga tillbehören. Om du inte hinner göra alla tre, välj den du tror du gillar mest och satsa på den.

Picklad rödlök

Koka upp en 1-2-3-lag (1 del ättika, 2 delar strösocker, 3 delar vatten) och låt den svalna lite. Skiva rödlöken tunt, blanda med lagen och låt stå. Hinner du göra den dagen innan blir det ännu godare.

Rostad majs

Självklart är det jättetrevligt att använda färsk majs när det är säsong men även burkmajs blir så mycket godare om du rostar den. Skär av kornen eller häll av burkmajsen ordentligt och låt den torka lite på hushållspapper. Stek majskornen i olja och lite salt tills de får en gyllenbrun färg. Det kan stänka lite så glöm inte förklädet och använd en stekpanna med höga kanter eller kanske till och med en stor kastrull med vid botten.

Vitlöksstekt champinjon

Skiva svampen och skiva vitlöken i väldigt tunna skivor, med kniv eller riv fint. Använd ungefär en vitlöksklyfta per näve svamp. Stek svampen i valfri olja, salta och peppra. När svampen börjar få färg, tillsätt vitlöken och låt steka i några minuter. Toppa gärna med lite grovhackad bladpersilja.

Komplett tacofredag

Komplettera sedan med din familjs favorittillbehör, såser, bröd och eventuellt chips med olika smak och styrka. Vill du alternera med kyckling eller annat har vi samlat lite tacotips här i vår Food Court.

Trevlig tacofredag!

Henrik, kock och grundare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!