Confiterad anka blir magisk med rätt tillbehör
Confiterad anka är något du verkligen borde testa, om du inte gjort det än. Just nu säljer vi anklårsconfit i vår webbutik. Jag gillar att äta dem lite som pekinganka, med olika tillbehör som du rullar ihop i en mandarinpannkaka. Köttet blir så mört att det bara faller isär. Använd gärna plasthandskar eller trä en fryspåse på handen när du plockar köttet.
Confiterad anka med tillbehör
I burk anklårsconfitHoisinsås med jordnötssmör
Mandarinpannkakor eller majstortilla
Grönsaker som tex. purjolök, morot och gurka
Confiterad anka
Värm burken i ett vattenbad tills ankfettet smält. Ugnsstek anklåren så att skinnet blir gyllenbrunt och knaprigt. Spara fett till att exempelvis steka potatis i. Plocka bort skinnet och plocka ur köttet (tänk ”pulled anka”) och stek/värm precis innan det är dags att servera. Serveras genast med tillbehören.Strimla grönsakerna fint, gärna med en juliennestrimlare.
Hoisinsås med jordnötssmör
Det går förstås att köpa en färdig hoisinsås men det är verkligen en klasskillnad om du gör egen.Grundsås
- 4 msk soja (kinesisk)
2 msk jordnötssmör
1 msk Honung flytande
Ta det du har hemma, såsen hänger inte på dessa smaksättare men de förhöjer smaken.
- 2 tsk risvinäger
2 tsk sesamolja
1 klyfta(or) vitlök
Hackad chili eller chiliflakes (ska inte bli för hett!)
1 krm svartpeppar, malen
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av flera gånger.
Mandarinpannkakor
Recept på ångkokta mandarinpannkakor hittar du bland annat på köket.se. Vill du köra på en snabbare variant, testa majstortilla från tacohyllan. Välj den mindre storleken.
Jamen då så. Då återstår det bästa! Ställ fram allt, häll upp ölen eller annan passande måltidsdryck och låt var och en fixa sina egna rullar!
Lycka till!
Henrik, kock och grundarePS. Kanske en glass till efterrätt?