INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
2018-04-19 Food Court / Blogg

Duka med säsongens blommor

Under våren och försommaren visar sig naturen från sin allra vackraste sida och bjuder på blommor och blad i vackra och livfulla färger. I år kommer färgen rosa att ta för sig mer och blomsterbuketterna blir lite galnare, som en kontrast mot de traditionella buketterna vi har sett de senaste åren. Nu strävar vi efter en varm och familjär stämning där det finns plats för alla runt bordet. Låt det visuella bli en del av måltiden och använd inte bara finporslinet till fest utan unna dig att ta fram det även till vardags. Se efter vad du har i skåpen och mixa och matcha. Fyll bordet med skålar, karaffer och saltkar, allt får stå framme så att var och en får ta för sig. Låt blommorna, maten och dukningen bli ett samtalsämne kring bordet. Satsa på en dukning som inte går ur trend och möt det tidlösa med dina personliga inslag.

Våra blommor följer alltid säsong och du kan enkelt kan anpassa din dukningen efter årstid med dem. Våra kompositioner är inte bundna, vilket innebär att du kan sprida ut blommorna på bordet och runtom i ditt hem. Låt dem tillsammans skapa en enhet. En stjälk här och en stjälk där, ett större arrangemang på bordet eller som en välkomnande gest i hallen. Knipsa ner, flytta runt och prova dig fram. Våga skapa kreativa, voluminösa och personliga kreationer när du gör din dukning.

Dukningstips från Flowery

  • Låt blommorna få ordentligt med plats på bordet.
  • Gå på känsla. Våga prova dig fram och var personlig. En dukning som du lagt tid och energi på kan inte bli fel.
  • Överraska med den vackraste drinken genom att fästa färska blommor på glaset.
  • Gå ton-i-ton och fånga upp din favoritfärg i både blommor, dekorationer och servetter alternativt att använda färgerna för att skapa vackra kontraster.

För inspiration, följ Flowery.se på instagram och läs mer om Flowerys grundläggande skötselråd för snittblommor och om hur du väljer rätt vas till olika sorters arrangemang. Vill du också prenumerera på säsongsblommor hittar du som kund hos Matkomfort ett fint erbjudande från oss under Medlemserbjudanden.

Vårhälsningar

/Vännerna på Flowery


Inspirationsbilder från Flowery, Pinterest och Pixabay

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!