INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
2016-05-20 Food Court / Blogg

En dag värd att fira!

Nu för tiden finns det officiella (och inofficiella) dagar för nästan allt. En av alla dessa dagar tycker vi trots allt är väl värd att uppmärksamma. Nämligen Picknickens dag. Den går av stapeln nu på söndag, den 22:a maj. Om bara solen bestämmer sig för att hälsa på då så är det få aktiviteter som är så enkla och billiga att göra som just en picknick. Och resultatet blir nästan alltid perfekt! Så packa massäcken med lite läckerheter och bjud ut din livskamrat eller flirt, dina barn eller någon annan du har kär. Vi är övertygade om att det blir en alldeles underbar och fantastisk stund på en filt mitt i naturen.

TÄVLING!

Lägg upp en bild från din picknick på Instagram och tagga med #matkomfortpicknick så är du med och tävlar om en finfin kylväska och en skön strandfilt. Du har till och med fredag den 27/5 på dig att lägga upp din bild. Lycka till!


Vår kökschef Magnus tipsar gärna om en gazpacho, luftorkad skinka, baguette till soppan, lite goda oliver, ett bubbligt rosé och örtfärskost. Det är en vinnare på filten. Allt portionsförpackas med fördel i Matkomfortburkar! Här följer recepten:

Gazpacho

150 g färska tomater, 150 g färsk gurka, 100 g färsk paprika, 50 g gul lök, ca 1 msk vitvinsvinäger, ca 1 tsk sambal oelek, 1 vitlöksklyfta, 1-2 msk socker, 1 knippe färsk koriander, ½ dl olivolja, 5 dl tomatjuice samt salt och peppar efter tycke och smak.

Gör så här:

  1. Skölj allt.
  2. Tärna.
  3. Blanda alltihop och låt marinera över natten.
  4. Mixa och smaka av med salt, peppar, vinäger och socker om det behövs.

Örtfärskost

1 dl crème fraiche, 1 dl kesella, valfria färska örter (t.ex. persilja, dragon, dill, basilika), olivolja samt vitlök, salt och svartpeppar efter smak. Eventuellt även lite vatten.

Gör så här:

  1. Välj ett par olika färska örter. Ta ungefär 1 kvist av varje, lite beroende på hur många sorter du tar. Ju mer örter, ju mer smak och färg. Var bara lite försiktig med mängden dragon, den tar lätt över!
  2. Hacka ihop dina färska örter med vitlök, eller mixa i mixer, blanda då i olivoljan på en gång.
  3. Blanda örter och vitlök med crème fraiche och kesella.
  4. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar.
  5. Om du tycker den blir för tjock, späd eventuellt med lite vatten.

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!