Enkel sorbet
Här är en enkel sorbet. Vi gillar verkligen glass! Allra bäst blir den när du gör den själv. Så kul att få smaksätta som man vill och att man inte behöver ha någon glassmaskin. Varsågod, Magnus enkla mango- och kiwisorbet.
Enkel sorbet med mango och kiwi
- 2 dl vatten
2 dl socker
1 citron
2 mango
2 kiwi
Gör så här
- Koka upp socker och vatten. Rör runt så att sockret löses upp.
- Pressa citronen.
- Skala mango och kiwi och mixa med stavmixer eller i en mixerkanna tillsammans med citronsaften och avsvalnad sockerlag.
- Häll upp i en lagom stor form eller burk som tål frys och täck med plastfolie om du inte har ett lock som passar till.
- Rör runt med en gaffel var 30:e minut de första 2-3 timmarna. Rör man inte i sorbeten blir den för hårt. Låt frysa ett par timmar till och njut sedan med exempelvis färska jordgubbar.
Fler enkla glassrecept, tillbehör och klurigare desserter hittar du här i vår blogg. Inte glassmaskin behövs! Bara visp, frys och rätt ingredienser.