INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Julgodis fudge enkelt julgodis hemma
2023-12-16 Food Court / Blogg

Enkelt julgodis hemma

Är det enkelt att göra julgodis hemma? JA! Bland det roligaste framåt jul är att få pyssla med just julgodiset. Jag kan sitta i timmar och scrolla igenom bilder och recept på Pintrest. köket.se är en annan favoritreceptsajt. I år blir det extra fokus på fudge för min del. På bilden har vi en vaniljfudge från Sara Aasum Hultberg. Hennes bok Kola, fudge och knäckbräck är helt underbar! Där tipsar hon bland annat om att göra knäck i skurna bitar, perfekt om du tycker det är kladdigt med små formar.

Det julgodiset som fick bäst betyg här på kontoret var den salta kaffekolan. När jag får lite espresso över i kannan brukar jag frysa in det i en Matkomfortburk eller iskubsformar. Perfekt att ta fram när man blir sugen på islatte, vill baka eller som i helgen, göra julgodis med kaffesmak. Den här kommer jag helt klart göra igen! Skar några i lite längre stänger, doppade i choklad och dekorerade med kakaonibs och torkade blommor. Perfekta som små presenter.

Ett favoritverktyg för att få till det här godaste julgodiset är de fiffiga silikonbalkarna på bilden, de hittar du hos Pufz. Raka kanter och du slipper pyssel med att klä formar med smörpapper. Har du ett set långa och ett set korta kan du få en stor variation på storlekar, istället för att ha en massa olika formar att gjuta kola i. Gör hellre en mindre form och dra smidigt isär balkarna om du märker att du har mer smet. Älskar dem!

Godaste julgodiset – några favoriter hittar du här

 • Vaniljfudge
 • Salt kaffekola
 • Hallon och lakritsfudge
 • Citronkola
 • Klassisk knäck i oklassisk form
 • Mer julgodis här i vår Food Court
 • Ha nu en riktigt smarrig jul!

  Marie-Fe, kommunikation

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  *

  *

  *

  Fler inlägg i Blogg

  Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!