Så här gör du Henriks somriga gazpacho
En somrig gazpacho är aldrig fel. Ta med den på picknicken i en termos, så håller den sig riktigt kall. Perfekt att förbereda om du har många olika komponenter till en middag med vännerna och den är fin att servera i små koppar eller glas på buffébordet.
Ingredienser
- 150 g färskatomater
150 g färskgurka
100 g färskpaprika
50 g gul lök
Ca 1 msk vitvinsvinäger
Salt, eftersmak
Ca 1 tsk sambaloelek
1 vitlöksklyfta
1-2 msksocker
1 knippefärsk koriander
½ dlolivolja
5 dltomatjuice
Svartpeppar, efter smak
Gör så här
- Skölj allt.
- Tärna.
- Blanda alltihop och låt marinera över natten.
- Mixa och smaka av med salt, peppar, vinäger och socker om det behövs.
Lycka till
Henrik, kock och grundareFoto Pixabay