2020-05-26 Food Court / Blogg
Hamburgarens dag – recept på hamburgare!
Vi har hittat en dag som man kan fira genom att äta hamburgare för på måndag är det nämligen hamburgarens dag. För att underlätta för dig så vill vi givetvis dela med oss av våra personliga tips och recept.
Men först lite historik kring hamburgare
Hur det hela startade är inte helt klart men på Baltikum var det vanligt att man skrapade av det sista köttet från oxben och gjorde biffar av det, som man sedan stekte. Detta spred sig senare till Tyskland och så småningom till USA med tyska emigranter. Nutidens burgare utvecklades i USA på 1800-talet då det dök upp små affärer där man sålde enklare maträtter. Exempelvis nötfärsbiff på en skiva bröd. Exakt när hamburgaren började serveras som idag, mellan två bröd, vet men inte riktigt men på Världsutställningen i Saint Louis 1904 kunde man äta den typen av hamburgare.
Snabbt recept för grillen
Här bjuder är ett tips på hur du snabbt och enkelt gör din hamburgare genom att utgå från trågpackad färs. I detta fall på 300 gram som då ger två burgare på 150 gram. Du delar, trycker ihop lite, saltar och pepprar på ytan medan du steker eller grillar burgarna.
Steg för steg för att lyckas med Matkomforts snabba hamburgare
En
klassisk hamburgerdressing är baserad på majonnäs, i vår
receptbank bjuder vi på ett recept på en lättare variant.