INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
2020-05-08 Food Court / Blogg

Hantverksostar från Androuet

En härlig liten ostlåda från Androuet är veckans Kockens val. Packas idag och körs ut på söndag/måndag. Själv älskar jag ost och jag hoppas att ni kommer uppskatta den här lådan med riktigt fina, väl utvalda hantverksostar. Androuet har tre ostbutiker i Stockholm, på Nybrogatan 6, Götgatan 39 & NK Saluhall. De drivs av Vincent och Anna Lefèvre och säljer endast riktig hantverksost. Inga av de cirka 100-200 produkterna i butikerna är industriellt framtagna! Följ med på en ostresa: Tour des formages – med Androuet. För inspirerande bilder på vackra osttårtor och annat, följ dem gärna på Facebook och Instagram.

Specialkomponerad ostlåda från Androuet

Comté (hårdost)
Osten har en nötig smak med låg sälta och tydlig smörarom. Tillverkas av mjölken från Montbéliarde- (95%) och French Simmental (5%)-kossor som gräsbetar fritt i Jura, Frankrike.

Chabichou du Poitou (getost)
Osten ystas på färsk getmjölk från trakterna kring staden Poitiers, Frankrike. Ostens mjuka, täta struktur smälter på tungan och den gifter sig med fina bubblor.

Fourme d’Ambert (blåmögelost)
Osten är delikat och mild i smaken. En viss syrlighet lyfter den låga sältan och den typiskt örtiga smaken, resultatet av de många växterna i området Puy de Dome, i Auvergne, Frankrike.

Förvara ostarna i kylskåpet. Se till att rumstemperera ostarna ca 1,5 timme innan de ska avnjutas.


Trevlig helg!

Henrik, kock och grundare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!