INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Pepparkakscheesecake
2023-12-14 Food Court / Receptbanken

Julig cheesecake med pepparkaka

En julig cheesecake är ett perfekt sätt att avsluta en julmiddag på. Eller servera den här cheesecaken på julfikat! Bären frostar du enkelt i till exempel en av våra burkar! Skölj blåbären och låt dem torka. Lägg dem i en burk och pensla lite äggvita runt om blåbären. Häll lite strösocker i en annan burk, lägg i ett par blåbär och skaka runt försiktigt så de blir täckta med socker. Låt torka på lite hushållspapper.

Receptet på cheesecaken som kommer från Halv åtta hos mig och köket.se. Varsågoda! Pepparkakorna är precis som bären penslade med lite äggvita och sedan doppade i strösocker. Den lilla ”granen” är en rosmarinkvist som är försiktigt penslad med äggvita och doppad i socker. Här är det viktigt att inte ha för mycket äggvita, då blir det stora klumpar. Skaka av kvisten och låt torka en stund. Pudra över hela härligheten med florsocker och dekorera med lite extra strössel om så önskas.

Sugen på fler söta recept till jul? Vi har samlat dem under taggen jul och julgodis.

Ingredienser, julig cheesecake

    Cheese cake
    100 g smör
    8 digestivekex
    20 små pepparkakor
    Fyllning
    400 g färskost
    2 ägg
    0,75 dl strösocker
    Topping
    5 dl crème fraîche
    1 dl florsocker
    0,5 tsk bourbon vaniljpulver
    färska blåbär

Gör så här

    Botten
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Krossa pepparkakorna och digestivekexen och blanda med smöret.
  4. Tryck ut blandningen i en form.
  5. Grädda i ugn ca 7 minuter.
  6. Fyllning
  7. Vispa ihop philadelphiaost, ägg och socker och häll över botten.
  8. Grädda 25 minuter.
  9. Låt svalna ca 15 minuter.
  10. Topping
  11. Blanda crème fraiche, florsocker och vanilj.v
  12. Bred toppingen över kakan och grädda ytterligare 15 minuter.
  13. Låt svalna och servera din juliga cheesecake kall med färska frostade blåbär.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!