Kocken tipsar om de viktigaste redskapen
Kockens viktigaste redskap – vilka är de? Alla är de överens om att med bra redskap kommer man långt i köket. Här är topplista på våra kockars viktigaste redskap.Kockens redskap – Topp 10 i köket
- En riktigt vass och välskött kniv (hellre bra än snygg, vill du inte ha den framme, förvara i en låda).
- Brynstål att hålla kniven vass med (superviktigt och enkelt att hålla den vass själv).
- Gjutjärns- eller en bra traktörpanna (funkar till all matlagning, bryna, koka, steka bräsera).
- En rejäl och plan träskärbräda (var noga med underhållet så håller den hela livet).
- Microplane rivjärn (bra till allt från vitlök, citrusskal, muskotnöt och parmesan)
- Ett ordentligt förkläde för att skydda kläderna vi stekning osv (jag föredrar ett rejält, i skinn).
- Digital köksvåg (vid bakning och desserttillverkning är det ett måste. Har du ingen kanske det finns en i vår webbutik).
- Liten vass skalkniv (tornera, putsa, skära, forma).
- Köksmandolin (toppen till råkost, potatisgratäng, skiva lök osv osv).
- Pepparkvarn (nymald peppar ger mycket mer smak än färdigmald peppar, här berättar jag mer).
Fler kocktips hittar du här i vår blogg.
Lycka till i köket!
Henrik, kock och grundare