INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Kockens redskap Matkomfort Viktiga redskap
2024-01-21 Food Court / Tips & Trix

Kocken tipsar om de viktigaste redskapen

Kockens viktigaste redskap – vilka är de? Alla är de överens om att med bra redskap kommer man långt i köket. Här är topplista på våra kockars viktigaste redskap.

Kockens redskap – Topp 10 i köket

  1. En riktigt vass och välskött kniv (hellre bra än snygg, vill du inte ha den framme, förvara i en låda).
  2. Brynstål att hålla kniven vass med (superviktigt och enkelt att hålla den vass själv).
  3. Gjutjärns- eller en bra traktörpanna (funkar till all matlagning, bryna, koka, steka bräsera).
  4. En rejäl och plan träskärbräda (var noga med underhållet så håller den hela livet).
  5. Microplane rivjärn (bra till allt från vitlök, citrusskal, muskotnöt och parmesan)
  6. Ett ordentligt förkläde för att skydda kläderna vi stekning osv (jag föredrar ett rejält, i skinn).
  7. Digital köksvåg (vid bakning och desserttillverkning är det ett måste. Har du ingen kanske det finns en i vår webbutik).
  8. Liten vass skalkniv (tornera, putsa, skära, forma).
  9. Köksmandolin (toppen till råkost, potatisgratäng, skiva lök osv osv).
  10. Pepparkvarn (nymald peppar ger mycket mer smak än färdigmald peppar, här berättar jag mer).

Fler kocktips hittar du här i vår blogg.

Lycka till i köket!

Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Tips & Trix

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!