INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
2021-11-22 Food Court / Youtube-kanalen

Coola japanska kockknivar

Vi har hittat några riktigt coola kockknivar som jag verkligen gillar. Vassa, håller skärpan, ligger skönt i handen och är riktigt snygga att ha framme.

Mcusta/Zanmai Revolution, japanska kockknivar (knivarna i filmen)

Kockknivar i serien Mcusta/Zanmai Revolution är fantastiska knivar med ett mycket tunt blad av tre lager stål med ett kärnstål av SPG2, ett japanskt pulverstål känt för utmärkt motståndskraft mot slitage och korrosion. Hårdhetsnivån är 61HRC med en fantastisk hållbar skärpa.

Den mjuka linjen mellan sidornas supportstål och kärnstålet ger ett otroligt vackert blad med design som påminner om japanska svärd. Revolution har ett ergonomiskt mjukt, böjt handtag till skillnad mot många andra modeller från japanska Zanmai. Det vackert designade handtaget ligger perfekt i handen och ger ett fast och stadigt grepp.

Santoku/japansk kockkniv, blad 18 cm

– Handtag av svart eller rött pakkaträ
– Bladlängd 18 cm
– Full längd 34 cm
– Vikt 166 gr
– Finns även i 15 cm

Pris från 2 499 kronor.

Kuro, japanska kockknivar (knivarna på bilden)

Kuro är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet.

Kockkniv Kuro Petty, blad 15 cm

– Bladlängd 15 cm
– 67 lager damascusstål
– Vikt 120 gr
– Handsmidd, levereras i vacker trälåda
– Framtagna för kraft, balans och precision
– Finns också som kockkniv med 18 cm blad och som brödsåg, 25 cm blad.

Pris från 1 095 kronor.

En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet. Mer om knivserien hittar du hos Vikingsun.se.

Kolla närmare på våra kockknivar i webbutiken och beställ din favorit! Som Brons-medlem och uppåt har du alltid 5-15 % rabatt i butiken. Kanske en perfekt julklapp till knivnörden – eller dig själv?


Lycka till i köket!

/Henrik, kock och grundare

Kuro knivserie coola japanska kockknivar

Fler inlägg i Youtube-kanalen

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!