INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Spritsa enkla köttbullar Köttbullens dag enkla knep
2022-12-21 Food Court / Receptbanken

Rullar du dina köttbullar? Kocktips kommer här

Letar du efter kocktips för köttbullar? Kanske rullar du dina köttbullar? Det gör inte kockarna som har hundra- eller tusentals köttbullar så här till jul. Vi föredrar ju hemgjorda köttbullar och då gäller det att hitta knep som gör det lite enklare, så du inte behöver stå och rulla i flera timmar! Här bjuder vi på vårt kocktips för köttbullar! Större går lite snabbare att forma, mindre och fler går snabbare att steka. Bara att välja. Prova redan på nu till jul. Det bästa är om du kan försteka dem i ugnen och förvara i kyl eller frys. Ta sedan fram dina hemgjorda köttbullar och stek i smör i stekpanna på julafton.

Kockens köttbullar

Blanda färsen med ägg, svartpeppar och 1 krm salt samt 1 msk vatten per 100 g färs. De klassiska köttbullarna görs på blandfärs men välj den du gillar bäst. Spritsa stora eller små köttbullar. Stek köttbullarna runt om i en stekpanna med smör och rapsolja 50/50 tills de har en kärntemperatur på 70 grader. Alternativt stek dem klara i ugn på 225 grader i ca 8-10 minuter.

500 gram köttfärs räcker till 4 normalstora portioner. Har du köttbulleälskande barn eller många gäster kan du med fördel ta ett större paket färs. Givetvis finns det massor av olika recept. Koka dem klara i buljong eller tomatsås. Blanda fläsk- och nötfärs eller kanske lammfärs? Krydda med dina favoritkryddor eller smula i lite fetaost i köttbullarna. Bara fantasin sätter gränser för dina hemgjorda köttbullar! Vad du än blandar i dem är kockens tips för köttbullar detsamma, spritsa, förstek och stek sedan igen vid servering!

Så här gör du för att spritsa enkla köttbullar

Hos ICA kan du ser du hur du enkelt kan spritsa enkla köttbullar. Sedan kan du välja att steka dem i panna eller i ugnen. Fler kocktips hittar du här i vår blogg.

Ha en trevlig och lugn jul med dessa spritsade köttbullar!


Foto: Hemgjorda köttbullar från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!