INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
2021-11-21 Food Court / Youtube-kanalen

Innertemperatur med proffsig termometer

En bra kökstermometer underlättar verkligen både tillagning av kött men också om du vill baka bröd. Jag har testat en rad olika varianter och nu har jag hittat en ny favorit från PS som du nu kan köpa i vår webbutik! Professional Secrets föddes ur en enkel insikt: De, som själva är passionerade hemmakockar, skulle så gärna vilja kunna allt det där som proffsen kan. Därför gör de proffsens kunskap och proffsens redskap tillgängliga för alla som älskar att laga mat.

Kökstermometern – därför är den min favorit

Givaren (nålen) är extra lång och extremt tunn. Storlek och andra detaljer på denna kökstermometer är resultatet av över 3 års arbete, utveckling som gjorts i samarbete med professionella kockar och framstående formgivare. Det har involverat arbetsgrupper i minst 6 länder. Teknologin tillåter exakt avläsning inom mindre än 2 sekunder(!). Lätt att byta mellan Celsius- och Fahrenheitskalan. En annan väl genomarbetad detalj är att displayen sitter bak på termometern. Därmed är den riktad mot kocken när denne mäter temperaturen i en ugn, i en gryta, i en kyl, i en skål, osv. Och den flippar (som skärmen på en mobil) och anpassar sig till kocken oavsett arbetsställning. Smart va! Med varje produkt från Professional Secrets följer en broschyr med proffsens tips och kunskaper hur du får ut mer av ditt köksredskap.

Din ultimata kökstermometer

  • Skapad i samarbete med proffskockar och formgivare
  • Extremt tunn, känslig och snabb givare (”nål”)
  • Genomtänkt display visar decimaler
  • Vattentålig för bättre hygien
  • Skyddande fodral ingår

Hur mäter jag köttets innertemperatur?

Ta en kökstermometer, vanlig eller digital, och stick in den i mitten av köttet, brödet eller det du ska mäta. Är det ett kött med ben, stick in termometern ända till benet. Temperaturen stiger ofta ett par grader efter det att du tagit bort maten från värmen. Tillexempel när du tar ut det ur ugnen. Dra ut givaren långsamt ur maten för att faktiskt se hur temperaturen är fördelad från kärnan och utåt. Inte för exaktheten, men för att förändringarna i dessa visar kocken åt vilket håll matlagningsprocessen är på väg. Här har jag samlat rekommenderad innertemperatur per råvara, i en överskådlig tabell. Kolla närmare på PS kökstermometer i vår webbutik och beställ! Pris max 995 kronor. Som Brons-medlem och uppåt har du alltid 5-15 % rabatt i butiken.

Lycka till i köket!

/Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Youtube-kanalen

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!