INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Ostpaket från Androuet
2020-12-07 Food Court / Blogg

Köp fina hantverksostar från Androuet ostbutiker via oss

Till jul och nyår har våra vänner på Androuet plockat ihop två riktigt fina ostbrickor till oss – passa på! Ost kan väl vara bland det godaste som finns och har du dessutom rätt vin till kan det bli en smakupplevelse utöver det vanliga. Vin med hemleverans kan du köpa via Franska Vinlistan. Perfekt om man inte vill ut och trängas i butikerna. Som minst Brons-medlem hos oss har du alltid fri frakt från dem.

Ostbricka jul från Androuet, ett urval av 3 hantverksostar med tillbehör

Till jul säljer vi en ostbricka med klassiska ostar, för ca 2-4 personer. Beställ mellan 7-14 december senast kl. 12:00 den 14:e, leverans 20 december.

Farmhouse mini Cheddar ca 200gr
Handgjord cheddar från Dorset på den engelska landsbygden. Sälta, lätt syrlig och lång eftersmak. En klassiker på julbordet.

Farmhouse Stilton, ca 150 g
Julens brittiska kunglighet, en klassisk blåmögelost som är en självklarhet på julbordet. Kanske klassikern nummer ett när det kommer till ost? En smakstark stilton till pepparkakor och glögg är en höjdare. Eller kanske ännu hellre ett glas portvin.

Västerbottensost® extra lagrad, ca 300 g
En svensk stolthet som egentligen inte behöver närmare presentation. Men i över hundra år har den varit en del av svensk tradition. Den kan bara tillverkas på en enda plats, i Burträsk. Enligt myten var det distraktionen av en uppvaktande mjölkdräng som gjorde att Ulrika Eleonora missade att passa ystkaret ordentligt när hon tillverkade Västgötaost. Ett riktigt lyckat misstag visade det sig när de smakade på osten de först tänkte kassera.

Tillbehör

 • Fikon- & Balsamico marmelad
 • Fröknäckebröd
 • Ca 650 gram ost totalt.

  Pris 445 kronor.

  Ostbricka nyår från Androuet, ett urval av 3 hantverksostar med tillbehör

  Till nyår har de plockat ihop en härlig ostbricka för 2-4 personer. Blir ni fler går det givetvis att beställa flera stycken. Ostbrickan för nyår innehåller några ostar som passar riktigt bra till nyårsaftonens bubbel. Beställ mellan 14-21 december senast kl. 12:00 den 21:a, leverans 30 december.

  Brillat Savarin, ca 200 g

  – Den här osten ligger våra vänner på Androuet väldigt varmt om hjärtat av många skäl – den är god, har gjort succé i ostbutikerna i Sverige och, det var deras grundare Henri Androuët som skapade osten. På 1930-talet uppstod tanken på att skapa en ost som skulle fylla högt ställda gastronomiska krav – men utan att konkurrera med stjärnkockarnas mat. Henri Androuëts svar på gåtan blev Brillat Savarin.
  Vintips: Champagne Legras & Haas Blanc de Blancs – 345 kr

  Langres från champagnedistrikten, ca 180 g

  – Kittost med tät textur och rik, krämig smak. Till skillnad från många andra kittostar är Langres mildare och mer delikat. Den görs på helfet mjölk från kor som betat på fälten i Bassaigny och Langres i västra delen av Champagne, och tillverkas i tre format. Langres får ligga i fred under lagringen och vänds bara enstaka gånger. Därför sjunker den ihop i mitten och bildar en fördjupning som kallas ”fontaine”. Traditionen bjuder att man fyller kratern med den lokala grappavarianten ”Marc du Champagne” – vännerna på Androuet tycker att det blir trevligare med drycken i glaset, men det är en smaksak.
  Vintips: Champagne Legras & Haas Blanc de Blancs – 345 kr

  Comté Millésime 36 månader, ca 180 g

  En av våra favoritostar, Anna och Vincent på Androuet tröttnar aldrig på att smaka de olika Comtéostar de får in till deras ostbutiker varje vecka. Osten har en nötig smak med låg sälta och tydlig smörarom. Den långlagrade Juraosten tillverkas av glada Montbéliarde- (95%) och French Simmental- (5%) kossor i Franche-Comté. De måste ha minst ett hektar bete per individ enligt AOP reglerna. Under lagringstiden, i ett kallt och fuktigt bergsrum, vänds Comtéhjulen regelbundet – flera gånger i veckan från början – och saltas med havssalt. Androuet säljer Comté i tre lagringsgrader, Reserve, Selection och Millésime och detta är den med längst lagringstid, 36 månader. AOP sedan 1958.

  Tillbehör

 • 1 Champagne Gelé
 • Beaufort våffelkex
 • Ca 560 gram ost totalt.

  Pris 445 kronor.

  (Bild för inspiration. Lådan är speciellt framtagen för oss, tyvärr har vi ingen bild på det exakta innehållet.)

  Androuet – den franska ostbutiken

  Androuet har tre ostbutiker i Stockholm, på Nybrogatan 6, Götgatan 39 & NK Saluhall. Med en historia från Paris och tidigt 1900-tal vet de vad de talar om. För att kunna erbjuda ett sortiment av riktigt bra hantverksostar behåller de än idag samma täta kontakt med utvalda producenter. Inga av deras cirka 100-200 produkter i butikerna är industriellt framtagna.

  Följ med på en ostresa: Tour des formages – med Androuet För inspirerande bilder på vackra osttårtor och annat, följ dem gärna på Facebook och Instagram.

  Dessa exklusiva hantverksostar säljs endast med leverans 20 december respektive 30 december!


  Fraktfritt med leverans av matkasse eller vid beställning för minst 500 kronor. Beställ senast måndag 14 december klockan 12:00 för leverans söndag 20 december (alternativt måndagskväll för Stockholms city samt närförort). Till nyårsleveransen onsdag 30 december behöver vi din leverans senast måndag 21 december kl. 12:00.

  Du beställer våra varor i butiken. Har du ingen inloggning hos oss går du till matkomfort.se/shop.

  Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss på Kundtjänst.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  *

  *

  *

  Fler inlägg i Blogg

  Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!