INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Kräftpremiär vilket datum
2022-08-06 Food Court / Blogg

Kräftpremiär – vilket datum är det som gäller?

Kräftpremiär vilket datum ska man egentligen gå efter? Vi gillar att hålla kvar vid traditionen att äta kräftor i augusti. Även om man numera både kan och får äta dem året runt. Det är ändå något med de härliga augustikvällarna, lyktorna och alla goda tillbehör. Även kräftskivorna blir kanske lite färre eller annorlunda i år. Men några kräftor ska vi väl ändå få slurpa i oss. ”Kräftor kräva dessa drycker” blev ett uttryck i början av 1900-talet. Kräftor kräva också vissa tillbehör! En klassiker är förstås Västerbottensostpajen. Henrik bjuder på ett recept med det lilla extra. Vad är hemligheten? ”Brödkummin och sauterad lök ger det där lilla extra och jag använder crème fraiche istället för grädde i fyllningen för en syrligare smak” säger Henrik. Receptet hittar du här i vår Food Court.

Ljuslyktor, vaser, skärbrädor att lägga ut maten fint på och lite annat mys som hör kräftskivan till, hittar du i vår webbutik.

Kräftpremiär vilket datum och varför?

Datumet för när själva kräftpremiären är har varit lite olika under åren. Fram till 1994 fick man inte fiska kräftor under vissa tider på året. Datumen ändrades flera gånger från dess start år 1878. Ett tag räknades första onsdagen i augusti som första dagen för fisket, under en annan period var det just 8 augusti som man fick börja fiska. Läs mer på temadagar.se.

Vi håller oss till 8 augusti och önskar er alla en härlig kräftpremiär!


Pssst Vi har även ett par härliga efterrättsrecept här i vår blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!