Pepparkakscheesecake med frostade blåbär
Sett vår pepparkakscheesecake på instagram eller Facebook? Vi visade hur man i en av våra burkar lätt ”frostar” blåbär. Vi fick flera frågor om receptet på cheesecaken som kommer från Halv åtta hos mig och köket.se. Varsågoda! Pepparkakorna är även de penslade med lite äggvita och doppade i strösocker. Den lilla ”granen” är en rosmarinkvist försiktigt penslad med äggvita och doppad i socker. Här är det viktigt att inte ha för mycket äggvita, då blir det stora klumpar. Skaka av kvisten och låt torka en stund. Pudra över hela härligheten med florsocker och dekorera med lite extra strössel om så önskas.
Sugen på fler söta recept till jul? Vi har samlat dem under taggen jul och julgodis.
Ingredienser, pepparkakscheesecake
- Cheesecake
100 g smör
8 digestivekex
20 små pepparkakor
Fyllning
400 g färskost
2 ägg
0,75 dl strösocker
Topping
5 dl crème fraîche
1 dl florsocker
0,5 tsk bourbon vaniljpulver
färska blåbär
Gör så här
-
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
- Krossa pepparkakorna och digestivekexen och blanda med smöret.
- Tryck ut blandningen i en form.
- Grädda i ugn ca 7 minuter. Fyllning
- Vispa ihop philadelphiaost, ägg och socker och häll över botten.
- Grädda 25 minuter.
- Låt svalna ca 15 minuter. Topping
- Blanda crème fraiche, florsocker och vanilj.v
- Bred toppingen över kakan och grädda ytterligare 15 minuter.
- Låt svalna och servera den kall med färska blåbär.