Kocka proffsigt med mandolin
Snart kommer vårens primörer. Både dem och vinterns rotfrukter är fantastiska att göra råkostsallad på. Jag vill starkt rekommendera att inhandla en mandolin om det saknas i ditt kök. För varje matkasse, vän du värvar och meny du betygsätter samlar du poäng. De kan du sedan lösa in som en rabatt när du handlar i vår webbutik, där vi som av en händelse har mandoliner! Där hittar du också zestjärn. Ett annat köksredskap en riktig kock inte klarar sig utan. Har du än så länge inte så mycket poäng går det givetvis att köpa dem med samma betalsätt som du har för dina matkassar.
Skiva proffsigt med mandolin
Det är svårt att skiva och strimla riktigt tunt utan bra verktyg. Att försöka åstadkomma samma tunna skivor med kniv är inget vi rekommenderar. Att tunnskiva morötter, persiljerötter eller betor och smaksätta med syra, sälta och kryddor är fantastiskt gott. På bilden har jag skivat gulbetor tunt, smaksatt med olivolja, pressad citron, salt och nymalen svartpeppar. Enkelt, gott och nyttigt!
Smaklig måltid!
Magnus, kock