Raggmunk – en galet god klassiker
När jag gör raggmunkar brukar jag steka fläsket först och sedan steka raggmunken i stekfettet. Det här är en riktig klassiker, så enkelt och så gott!
Ingredienser
- 1 ägg
1,5 dl mjöl
2 dl mjölk
Salt, efter smak
ca 8 dl riven fast potatis
Serveras med
Rårörda lingon
400 g rimmat stekfläsk
Gör så här
- Skala och skölj potatisen.
- Rör ihop mjöl, ägg, mjölk och salt.
- Riv potatisen grovt och blanda i smeten utan att skölja bort stärkelsen från den rivna potatisen.
- Stek tunna plättar på båda sidor tills de är gyllenbruna och potatisen är mjuk, ca 3-5 minuter per sida.
- Servera med rårörda lingon och det stekta fläsket.
Rårörda lingon
Ta 2 dl färska eller frysta lingon och 2 msk socker. Rör runt så att lingonen mosas och låt stå till sockret smält. Görs gärna dagen innan och förvaras i kyl.