Recept från Ryftes – rotfrukter på två olika sätt
Erika och Karin bjuder på recept från Ryftes. Här är två tips på härliga rotfrukter. Riv eller skiva dina rotfrukter, marinera dem – och du får två olika upplevelser! Först ut är marinerade betor som passar utmärkt till kött, fisk eller fågel. Blanda gärna den klassiska rödbetan, randiga polkabetan och den lysande gulbetan. Snyggt, gott och nyttigt! Sen har vi den snabba råkoströran, grovriv det du har och blanda med den goda dressingen.
Marinerade betor
- 500 g betor
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1/2 tsk flytande honung
Salt, peppar och salladskrydda efter behag
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser till marinaden.
- Hyvla betorna tunt och låt ligga i marinaden i 30 minuter.
Snabb råkoströra
Det här behöver du till 6–8 portioner:- 2,5 dl grovriven vitkål
7,5 dl grovrivna rotsaker
- 3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1/2 tsk flytande honung
salt och peppar
Gör så här
- Vispa ihop olja, vinäger och honung i en skål. Salta och peppra efter behag.
- Riv vitkålen grovt.
- Skala rotfrukterna. Riv även dem grovt.
- Vänd sedan ned allt i dressingen. Klart!
Här i vår blogg har vi samlat fler recept på rotfrukter.
/Erika & Karin, Ryftes