Recept på nötgryta Osso bucostyle med apelsinfärskost
Här är ett härligt recept på nötgryta Osso bucostyle, perfekt för kalla vinterdagar. Servera med ett gott surdegsbröd och toppa gärna med vår apelsinfärskost. Vill du ha en matigare middag, koka potatis, matvete eller kanske bulgur till.
Detta behöver du
4 portioner- 1-2 gula lökar
5 st vitlöksklyftor
1 msk smör eller olja
500 g nötkött (innanlår eller högrev), tärnat
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
Timjan
1 msk persilja, hackad
1 st citron, rivet skal och saft
1 dl torrt vit vin
Lagerblad
Sambal olek
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp en gjutjärnspanna med smör eller olja. Fräs lök, vitlök och kött.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vin, örter och lagerblad.
- Låt sjuda under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1-1,5 timme beroende på vad du har för kött. Späd eventuellt med lite vatten under tiden.
- Smaka av med salt, svartpeppar, sambal olek, citronskal och saft.
Lycka till!
/Henrik, kock och grundare