Rika riddare, ett enkelt tillbehör till kräftor och räkor
Till helgens kräftor gjorde jag ett enkelt och väldigt snabbt tillbehör till kräftorna. Funkar utmärkt till just kräftor och andra skaldjur, rökt lax eller löjrom. Istället för att baka pajdeg, fylla med en äggstanning och vänta på att den ska bli klar i ugnen, skapad jag det odödliga receptet ”Rika riddare”. Hoppas det ska smaka!
Ingredienser
1 stor baguette:
- 1 surdegsbaguette
3 ägg
1 dl vispgrädde
Ca 250 g Västerbottensost®, riven
Cayennpeppar, efter smak
Salt, efter smak
Kummin, hel, efter smak
Smör till stekning
Gör så här
- Vispa upp äggen tillsammans med grädden i en rymlig skål.
- Vänd i osten och smaka av med kryddorna. Det är ingen fara att smaka av råa ägg men tycker du att det känns olustigt, gör ett stekprov så du får en lagom sälta.
- Skär baguetten i centimetertjocka skivor och vänd ner skivorna i smeten.
- Värm rikligt med smör i en stekpanna och stek i omgångar. Se till att smeten täcker båda sidor av brödet.
- Krydda eventuellt med lite svartpeppar under stekningen.
Detta tillbehör går att steka i förväg. Innan servering kan du lägga dem på en plåt och värma i 200 grader ca 4 minuter. Endast fantasin sätter gränser men de rika riddarna passar utmärkt till kräftor, räkor, löjrom eller rökt lax.