INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
rockkocken lagar potatis
2021-06-11 Food Court / Receptbanken

Rockkocken och hans bästa potatisar från Bandit rock

Hörde du rockkocken prata midsommarmat och potatis på Bandit rock i morse? Här är receptet på potatisarna som fick omdömet ”De godaste potatisarna jag ätit på länge”. Inte illa med tanke på att man äter potatis rätt ofta ändå. När du ändå är igång och kokar färskpotatis, koka 2 kilo på en gång. Det är alltid bra att ha på lut i kylen, grilla, stek, skiva och toppa så här, tärna i en härlig sommarsallad för lite mer mättnadskänsla, äta kall som den är, skiva i soppan… Här är det bara fantasin som sätter gränser!

Inköpslista till potatisar á la rockkocken

    Kalix löjrom eller annan rom och en citron Färskpotatis Smetana Rödlök Dill (till potatisvattnet och dekoration)

Gör så här

  1. Koka eller snarare sjud potatisen i rikligt saltat vatten (minst 1 msk salt/liter vatten) och givetvis en härlig knippe dill, du använder med fördel stjälkarna här! Koka gärna med en klick smör om det ska vara extra festligt. Tid är svårt att ange, beror förstås på storleken. Ca 15 minuter. Låt den sedan stå och dra tills den är klar, känn med en sticka.
  2. Låt potatisen svalna och förvara i kylen någon timme. Skiva i halvcentimeter tjocka skivor. Bred på smetana, toppa med löjrom, finhackad rödlök och en dillkvist.
  3. Vill eller kan du inte lägga pengar på en Kalix löjrom går det givetvis bra med någon variant av rom, som stenbitsrom. Pressa då lite citron över rommen och hugg in.
De färdigtoppade potatisarna går bra att förbereda, de kan stå färdiga i kylen nån timme innan servering. Vill du förbereda lite mer redan dagen innan, finhacka löken och koka potatisen och förvara i kylen.

Lycka till!

Henrik, rockkocken och grundare Matkomfort

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!