Rotfrukter i säsong!
Under denna säsong går det inte att få tag på svenska tomater, gurkor eller andra grönsaker. Tänk då på att använda svenska rotfrukter som finns tillgängliga hela vintern! Du kan rosta dem tillsammans med potatis i ugnen, koka med lite skalad palsternacka eller morot med potatisen. Servera potatis och rotfrukter kokta som de är, gör ett mos av dem eller en puré. Morötter går utmärkt att äta råa, till exempel i stavar eller rårivna. Smaksätt rivna morötter med rivet äpple, citron, olivolja samt lite salt och peppar för att ytterligare lyfta fram morotens fina smaker.
Något som är både snabbt och gott, tvätta palsternackor, skiva tunt och råstek i med lite olivolja i en medelvarm panna. Salta och peppra, klart på några minuter!
Bilden är tagen under Skördefesten på en marknad i Mörbylånga på Öland. Skördefesten är ett av mina absoluta favoritevent under hösten.
Magnus, kock och produktchef