INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Tomatsallad snabb och enkel sallad i vardagen
2024-04-01 Food Court / Receptbanken

Sallad i vardagen – tips!

Består din sallad i vardagen av salladsblad, tomat och gurka? Vi vet att det lätt kan bli så, särskilt om barnen får vara med och bestämma. Men det är ganska enkelt att variera vardagssalladen. Vi har samlat lite olika sallader här i vår Food court. Kolla in #sidosallad.

Ett enkelt tips för din sallad är att strö frön eller grovhackade nötter över. Du kan till exempel hyvla lite parmesan alternativt en god lagrad ost – eller smula fetaost över din sallad! Vips så har du en lite roligare sallad även i vardagen.

Du kan också variera med formen på grönsakerna. Hyvla rotfrukter i salladen. Ännu godare blir de om du hinner råmarinera dem i citron, olivolja, salt och peppar medan du färdigställer resten av middagen. Ugnsbaka dina tomater! Perfekt när de blir lite trötta och inte känns så roliga att äta råa. Krydda snittytan med salt, peppar och lite socker. Godast blir de när du bakar dem riktigt länge. Gärna i en till ett par timmar i 125 grader. Det gör du kanske på helgen eller kvällen med de tomater som blivit över.

För en mer proteinrik vardagssallad, blanda i ägg eller färdigkokta bönor. En enkel sallad vi serverade i våra matkassar för ett tag sedan var apelsinfiléer blandade med spenat, smaksatt med olivolja, salt och peppar. Enkelt. Gott. Som det ska vara i vardagen!

Bonustips! Har du ont om tid och inte har någon dressing? Smaksätt salladen med olivolja, salt och peppar.

Lycka till med din sallad i vardagen!

Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!