Snabbmat hemma
Gör din egen calzone snabbt och enkelt, utan långa förberedelser och jästider. Det här blir en god blandning av pizza och pirog. Perfekt att ta till en dag när du är utan Matkomforts matkasse. Nästan lika enkelt och snabbt.
Detta behöver du
4 portioner- 8 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 msk olivolja
3 dl kallt vatten
3,5 dl tomatsås/pizzasås
350 g riven ost
350 g strimlad skinka
Svartpeppar
- Lite olivolja
Gör så här
- Värm ugnen till 225 grader, varmluft.
- Rör ihop de torra ingredienserna.
- Rör ner olja och vatten, arbeta sedan ihop till en smidig deg. Ställ in i kylen ca 10 minuter medan du förbereder fyllningen.
- Blanda den rivna osten och skinkan, krydda med lite nymalen svartpeppar.
- Ta ut degen och dela i fyra lika stora delar. Kavla ut till degen tunt.
- Bred ut tomatsåsen, men se till att lämna kanterna utan.
- Dela upp fyllningen och lägg i mitten av varje deg.
- Pensla ena kanten med lite vatten. Vik ihop degen över fyllningen, börja i mitten och arbeta dig utåt kanterna. Nyp ihop vartefter.
- Lägg två på varje plåt och rippla över lite olivolja.
- Baka ca 15-20 minuter i den varma ugnen, tills de får fin färg och är varm. Använd gärna en stektermometer för att kontrollera att den är varm inuti.
- Pensla de nygräddade pizzorna med lite vatten, för att mjuka upp ytan.
Tips: Lägg gärna pizzorna på varma plåtar. Baka med varmluft för att slippa baka i omgångar och eventuellt vända plåten om temperaturen är ojämn.
Lycka till!
/Magnus, kock