Spritsa köttbullar – här är kockens knep
Spritsa köttbullar, låter det kladdigt eller svårt? Det finns ett kockknep som gör det lite enklare att även i vardagen får härliga hemgjorda köttbullar. I valfri storlek! Färre och större går lite snabbare att forma, mindre och fler går snabbare att steka. Bara att välja.
Recept – spritsa köttbullar
Blanda färsen med ägg, svartpeppar och 1 krm salt samt 1 msk vatten per 100 g färs. Spritsa köttbullar, stora eller små. Ha en fuktad hand eller handske så går det ännu smidigare. Stek köttbullarna runt om i en stekpanna med smör och rapsolja 50/50 tills de har en kärntemperatur på 70 grader. Alternativt stek dem klara i ugn på 225 grader i ca 8-10 minuter.500 gram köttfärs räcker till 4 normalstora portioner. Har du köttbulleälskande barn kan du ta ett större paket färs. Givetvis finns det massor av olika recept. Koka dem klara i buljong eller tomatsås. Blanda fläsk- och nötfärs eller kanske lammfärs? Krydda med dina favoritkryddor eller smula i lite fetaost i köttbullarna. Bara fantasin sätter gränser!
Här ovanför kan du se hur vår kock Magnus gör när han spritsar köttbullar.
Fler kocktips hittar du här i vår blogg.
Lycka till med att spritsa köttbullar!