INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
2023-09-16 Food Court / Youtube-kanalen

Ta hand om dina vinglas och din karaff

Putsduk

Tar du hand om dina vinglas? Det blir ju alltid vattenfläckar på glas, oavsett om man diskar för hand eller i maskin! Vanliga vattenglas kanske men kan överleva med lite fläckar på men inte på vinglas. Jag har själv stått hemma i många år och försökt få till det med en vanlig handduk eller med papper men det bli ju aldrig riktigt bara. För inte så längesedan blev jag tipsad om denna puttsduk ifrån Riedel och jag är mer än nöjd. Det som gör denna lite extra bra är att den är mycket större än en vanlig fiberduk. Så även om du inte har Riedelglas hemma så tycker jag att du ska testa denna.

Bottle Cleaner

Karaffrengörare i form av små metallkulor, som hjälper dig att göra rent där karaffborsten inte kommer åt. Rengöraren fungerar både till Riedels munblåsta och maskintillverkade karaffer men används ej till följande karaffer då kulorna kan fastna och därmed orsaka skada: Ayam, Amadeo, Eve, Escargot, Curly, Boa, Black Tie, Mamba, Horse, Horn, Tyrol, RIEDEL Winewings, Swan och Face to Face.

Så rengör du din karaff

Fyll karaffen med varmt vatten och häll i kulorna. Snurra runt, skölj och låt sedan karaffen lufttorka på en ställning. För att undvika att kulorna rostar, låt dem torka på en bit hushållspapper innan du lägger tillbaka dem i burken.

Fler tips och skötselråd för din karaff hittar du på JA Sundqvists hemsida.

Hälsningar

Henrik, kock och grundare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Youtube-kanalen

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!