INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Matlåda med Matkomfort
2020-03-21 Food Court / Blogg

Ta med en lunchlåda till jobbet

Matlådans dag 23 mars vill vi uppmärksamma lite extra. Då matsvinnet i världen är ett stort problem och något vi på Matkomfort ständigt arbetar mot, vill vi verkligen slå ett slag för matlådan så här på dess alldeles egna dag. Det kan kännas tråkigt att man lägger rester i en trist plastlåda som man sedan mikrar sönder på jobbet dagen efter. Försök att vända på det, laga en portion ”för mycket” och se det som att du lagar till lådan och ställer fram ”resten” på middagsbordet. Se till att kyla ner maten snabbt och förvara täckt i kylen till dagen efter. Räcker dagens rester inte till en full portion, spara från två middagar och slå ihop till en ”tvårätterslunch”.

Att ”lyxa till” resterna är ett annat tips. Har du en pasta med till exempel kycklingen eller bacon som ser lite luggsliten ut? Addera en mozzarella som du smular ner över matlådan när du värmt den eller varför inte ta med ett microplane rivjärn och en bit parmesan. En sallads- eller kryddkruka håller sig flera dagar på jobbet och kan verkligen förgylla en annars lite blek lunchlåda.

Två av våra matkassar kan du beställa till 1-6 personer, Premium och Sthlmslådan. Vego Premium kan du beställa till 2, 4 eller 6 personer. Se till att du har exakt så många portioner som går åt hemma. Du kan också öka upp för en extra person, perfekt om du vill var säker på att få en lunch till dagen efter.

Hurra för matlådan på matlådans dag!

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!