Ta med kladdkaka till fjällen
Bästa kladdkakan, så enkel och snabb. Perfekt att förbereda hela vägen eller a la Matkomfort.
När vi åker till fjällen tycker jag att det är mysigt att att baka något gott att äta efter en dag i backen. Men jag inte vill köpa på mig alla ingredienser och släpa hem dem eller lämna dem i stugan. Så jag mäter upp allt och packar med mig – i våra burkar förstås.
De här två burkarna plus 150 g smör blir helt klart den bästa kladdkakan! 2 ägg och i undre burken har jag blandat 3 dl socker, 1,5 dl mjöl, 4,5 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker och 0,5 tsk salt.
Så här bakar du kladdkakan
- Smält smöret och blanda med de torra ingredienserna samt äggen. Smöret behöver inte svalna, kör på bara.
- Smörj och bröa en kakform ca 22 cm, gärna med löstagbar kant. Helst med kokosflingor om du har, eller ströbröd. Har du inget av det går det bra med endast smör och eventuellt lite mjöl.
- Skjuts in i ugnen, 200 grader, ca 20-25 minuter.
Ja, tips nummer två om du vill ha fluffig grädde men upptäcker att stugan inte har någon visp. Häll grädden i den urdiskade burken och skaka! Grädden blir perfekt krämig efter en stunds skakande.
/Marie-Fe, Matkomfort