Tacotillbehör till långbakad högrev
Tacotillbehör är viktigt, oavsett om du köpt vår långbakade högrev, gör egen pulled beef, pork, chicken eller steker en vanlig köttfärs. Här kommer här tre härliga tillbehör som förgyller tacon lite extra för oss vuxna. Om du inte hinner göra alla tre, välj den du tror du gillar mest och satsa på den.
Tacotillbehör 1 – Pickla en rödlök eller två
Koka upp en 1-2-3-lag (1 del ättika, 2 delar strösocker, 3 delar vatten) och låt den svalna lite. Skiva rödlöken tunt, gärna på en mandolin. Blanda löken med lagen och låt stå. Hinner du göra den dagen innan blir det ännu godare. Håller ett par veckor i kylskåpet om inte allt går åt
Tacotillbehör 2 – Vitlöksstekta champinjoner
Skiva svamp och vitlök i väldigt tunna skivor. Eller riv vitlöken fint. Använd ungefär en vitlöksklyfta per näve svamp. Stek svampen i valfri olja, krydda med salt och peppar. När svampen börjar få färg tillsätter du vitlöken och låter det steka i några minuter. Toppa gärna med lite grovhackad bladpersilja.
Tacotillbehör 3 – Rostad majs
När det är säsong känns det självklart med färsk majs men även burkmajs funkar och rosta den så blir den mycket godare! Skär av kornen eller häll av burkmajsen ordentligt. Låt torka lite på hushållspapper. Stek majskornen i olja och krydda med lite salt, tills kornen får en gyllenbrun färg. Det kan stänka lite så glöm inte förklädet och använd en stekpanna med höga kanter eller kanske till och med en stor kastrull med vid botten.Komplett tacomåltid
Komplettera sedan med din familjs favorittillbehör, såser, bröd och eventuellt chips med olika smak och styrka. Vill du alternera med kyckling eller annat har vi samlat lite tacotips här i vår Food Court.