INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Tillaga hummer, så här gör vi
2023-12-29 Food Court / Blogg

Tillaga hummer till nyår – hur vill du ha din?

Kul att så många passade på att köpa hummer i vår webbutik! Hur vill du tillaga hummer? Vill du ha din, kall eller varm? eller har du aldrig lagat hummer tidigare och vill ha tips? Titta hit!

Jag tycker att hummer är godast om den får lite värme. Man får vara försiktig så den inte blir för varm och därmed torr och seg! Det bästa sättet tycker jag, är att värma tallrikarna den ska serveras på i ugnen på ca 80 grader. Plocka ur stjärten, klorna och klipp upp lederna för att få ut allt kött. Av klo och leder kan du göra en hummerskagen! Placera exempelvis en smörstekt toast med din skagen, på sidan av den varma tallriken, sedan hummerstjärten bredvid med den fina sidan upp. Skeda över brynt smör över stjärten och servera genast!

Tillaga hummer, fixa tillbehör och serveringstips

 • En len selleripuré är gott till.
 • Brynt smör – Bryn smöret i en varm panna tills det får en gyllenbrun färg och doftar ”nötigt”. Vispa eller rör på pannan hela tiden så det inte bränner. När smöret har skummat upp och sen lagt sig igen är det färdigt. Dra bort pannan från plattan så det inte bränns.
 • Dela hummern på längden, servera halvan på varsin tallrik tillsammans med en god majonnäs, varför inte min dragonmajonnäs?
 • En härlig hummertoast hittar du receptet på här i vår Food Court.
 • Sen finns det en uppsjö med recept på gratinerad hummer, leta dig fram till ett som du gillar!
 • Här har vi samlat alla nyårstips: matkomfort.se/tag/nyarsmeny.

  Varför just tillaga hummer på nyårsafton

  Under 1920- talet när de första radioapparaterna började dyka upp, kunde man höra kyrkklockor ringa och uppläsningen av ”Nyårsklockan” från Skansen. I och med det började traditionen att fira in det nya året tillsammans. Det sägs också att det är därför vi än idag äter en festmåltid från just 1920-talet, med hummer och kött.


  Då återstår bara att önska ett riktigt gott nytt år!

  Henrik, kock och grundare

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  *

  *

  *

  Fler inlägg i Blogg

  Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!