INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
2023-07-10 Food Court / Youtube-kanalen

Varför Bjärefågel? Vi har gjort vårt val!

”Vi bakom Bjärefågel är bröderna Ingemarsson. Två ganska vanliga bonnapågar som har sysslat med fågeluppfödning och drivit Bjärefågel i drygt 25 år.”

Varför Bjärefågel, det finns väl många ”bra” kycklingproducenter i Sverige?. Här berättar bröderna lite kort om dem. Se även filmen och läs mer i vår Food Court.

Det hela startade som ett hobbyprojekt och i början sålde bröderna mest till vänner och bekanta, men ryktet om deras goda kyckling spred sig snabbt och efterfrågan växte. De blev sporrade av intresset och åkte till Frankrike för att lära sig allt om kycklinguppfödning. De undersökte allt ifrån kläckning till foder och bestämde sig sedan för att åka hem och ta fram Sveriges godaste kyckling.

Deras kyckling är efterfrågad av medvetna konsumenter och på finkrogar runtom i landet – den tillagas i kök hos människor som älskar bra kyckling. Bröderna är så klart oerhört glada över det – men inte särskilt förvånade, för de vet att kycklingar som har det bra, smakar bra!

Bjärekyckling är Sveriges enda klimatcertifierade kyckling, vilket bland annat innebär att de har sänkt sin klimatpåverkan med 20–25 procent. Även det är avgörande varför vi valt Bjärefågel.

Det finns så mycket att berätta om bröderna, deras filosofi, deras val och sätt att arbeta. Läs gärna mer om dem på Bjärefågels hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Youtube-kanalen

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!