INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Kycklingbullar och falafel från Matkomfort
2024-04-12 Food Court / Tips & Trix

Falafel, så får du den riktigt krispig

Falafel med kryddig panko gör dem lite extra krispiga. Här ser du hur vår kock Magnus gör, steg för steg. Spara gärna spadet från kikärtorna och gör veganmaränger!

Steg för steg:

  1. Lägg kikärtorna i en bunke tillsammans med kryddströbrödet och 2 krm salt per paket kikärtor. Mosa kikärtorna med handen och blanda väl.
  2. Forma 10-12 falaflar per paket. Se till att jobba ihop smeten när du formar bullarna, så håller de bättre när du steker dem.
  3. Värm rikligt med rapsolja i en traktörpanna. När oljan är varm, lägg i falaflarna och stek på båda sidorna, ca 2 minuter per sida eller tills de fått färg och blivit varma rakt igenom. Lyft ur och lägg på lite hushållspapper så de får rinna av.
  4. Lägg upp det stekta riset på ett sort uppläggningsfat som på bilden med kycklingköttbullar ovan. Lägg salladen i mitten på riset och sprid falafeln runt om. Rippla över lite yoghurt och servera resten av den kalla yoghurten vid sidan av.

Anledningen till att handhygienen är extra viktig i köket är att händerna är en kocks bästa redskap! Du får en bra känsla för råvaran och slutresultatet blir bättre med lite handpåläggning, än om du skulle försöka blanda med en sked eller liknande.

Krispig falafel steg för steg.

Falafel - få den krispig steg

Falafel - steg

Falafel - steg 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Tips & Trix

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!