INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Grilltips från Matkomfort
2021-04-27 Food Court / Tips & Trix

Äntligen grillsäsong – Går du i grilltankar?

Nu kommer våren och årets grillsäsong kör igång. Ska du köpa en ny grill? Här är några för och nackdelar med gasol- och kolgrill. Själv tycker jag givetvis att man ska grilla med kol för att få den riktiga grillsmaken. Fördelarna är känslan, smaken och doften. Nackdelarna är att det tar tid att få en bra glödbädd, det är svårt att reglera värmen.

Fördelarna med gasolen är att det går fort, du behöver inga förberedelser. Bara att köra igång. Du kan enkelt reglera värmen. Nackdelarna är att det inte ger riktigt samma grillsmak och lägereldskänsla som när man tänder en kolgrill.

Vill du verkligen använda tändvätska, välj en miljövänlig. Jag har hittat en favorit som är gjord på etanol. De du ska undvika är de som är gjorda på paraffin. Flaskan är lite dyrare men samtidigt är den mer dryg och det doftar grill på en gång.

När du väljer grillkol, tänk på att den ska vara FSC-märkt, det innebär att skogen är skött ur ett mer miljövänligt perspektiv. SIS-märkningen innebär att det kommer från träd som inte är kemiskt behandlat.

Klickar du dig runt i vår receptbank hittar du massor av recept för grillen och vi fyller på med grilltips hela våren och sommaren. Vi ses!

/Magnus, kock

Fler inlägg i Tips & Trix

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!